Iedere behandeling wordt voorafgegaan door een intakegesprek. Er wordt samen met u vastgesteld wat er aan de hand is en wat u wilt bereiken met de behandeling. De behandelaar vraagt wat u tot nu toe hebt geprobeerd om de klachten te verminderen en bespreekt met u haar visie op de klachten.
Het kan zijn dat de conclusie van het intakegesprek is dat u beter geholpen kunt worden op een andere plek. Ook kan het gebeuren dat u tot de conclusie komt dat u zich onvoldoende thuis voelt bij de behandelaar. Het is belangrijk dat u dit uitspreekt. Het succes van behandeling hangt voor een groot gedeelte af van de relatie tussen cliƫnt en behandelaar. Als de behandelaar vindt dat u beter thuis bent op een andere plek of u ervaart geen match met de behandelaar, zal een verwijsadvies worden gegeven.In het tweede contact wordt het behandelplan besproken. Wij streven naar duidelijkheid in de behandeling, zodat u weet waar u aan toe bent. Om deze reden bespreken wij welke behandelmethode we willen toepassen en doen wij een inschatting van de behandelduur. Met het opstellen van concrete doelen en regelmatig evalueren van de voortgang op deze doelen streven wij ernaar de behandeling binnen de afgesproken termijn af te ronden. Uw eigen actieve inzet tijdens de behandeling is een belangrijk onderdeel van het behalen van resultaten. U krijgt oefeningen, opdrachten en e-Health modules aangeboden om thuis mee aan de slag te gaan. Ter ondersteuning van de behandeling maken wij gebruik van vragenlijsten. De behandeling is individueel. Soms kan het zinvol zijn mensen uit uw sociale omgeving bij de behandeling te betrekken. Iemand uit uw omgeving kan u bijvoorbeeld steunen bij het doen van oefeningen. In de e-health modules van Therapieland is het toevoegen van iemand uit uw sociale omgeving mogelijk. Deze persoon kan u dan steunen bij het doorlopen van de e-health module. Het betrekken van iemand uit uw sociale omgeving gebeurt altijd in overleg met u.

logo kras competentie design

Kras competentiedesign

drs. Christine Schipperus

Van Hellemondtstraat 11
1701 ER Heerhugowaard
06 53854831
Info@krascompetentiedesign.nl

LID VAN:

  • NIP         visitatie certificaat

 

 

Kras competentiedesign | Van Hellemondtstraat 11 | 1701 ER | Heerhugowaard | t: 06-538 548 31 | e: info@krascompetentiedesign.nl